دنیای تجارت الکترونیک

دنیای تجارت الکترونیک

فن آوری اطلاعات و تجارت الکترونیک
دنیای تجارت الکترونیک

دنیای تجارت الکترونیک

فن آوری اطلاعات و تجارت الکترونیک

چرا باتری خودرو می ترکد یا خراب می شود ؟

- اتصال کوتاه، اولین دلیل ترکیدن باتری خودرو

یکی از اصلی‌ترین دلایل ترکیدن باتری خودرو، بوجود آمدن اتصال کوتاه در دو سر قطب‌های آن می‌باشد. این امر می‌تواند بصورت دستی انجام شود که برخی از تعمیرکاران جهت تست قدرت باتری این کار را انجام می‌دهند که کاری غلط و فوق العاده خطرناک است.

مورد بعدی ایجاد اتصال کوتاه در دو سر قطب‌های باتری توسط استارت سیستم، بدلیل معیوب و یا کثیف بودن کلکتور سیم پیچ آن می‌باشد که این امر با سرویس نمودن استارت و تمیز کردن ذغال‌های مابین کلکتور‌ها مرتفع می‌گردد؛ لذا یکی از پیشنهادات باز کردن استارت موتور و سرویس نمودن آن می‌باشد.

۲-دلیل دیگر، شارژ بیش از حد مجاز

دلیل دیگری که می‌تواند باعث بوجود آمدن شرایط ترکیدن باتری شود، شارژ بیش از حد مجاز آن توسط شارژر یا دینام است. این امر باعث جوش آمدن اسید و تصاعد بخار اسید از آن می‌گردد که این بخار قابل انفجار بوده و تجمع آن در باتری این امر را تشدید می‌نماید؛ لذا سطح ولتاژ شارژ نگهداری باطری که پیوسته روی آن قرار دارد حائز اهمیت می‌باشد. لازم بذکر است کلیه شارژر‌ها مجهز به سیستمی برای تنظیم سطح ولتاژ و همچنین محدود نمودن جریان شارژ باتری با توجه به مشخصات باتری دارند.

۳- مسدود شدن دریچه‌ها و مسدود شدن بخار اسید در داخل باتری‌ها

کلیه باتری‌های اسیدی، برای ایجاد شرایط اطمینان دریچه‌هایی برای خروج بخارات اسید دارند که اگر بنا به هر دلیلی، که قبلاً به آن‌ها اشاره شد، بخار اسید از آن متصاعد گردید، از طریق روزنه‌های تعبیه شده خارج گردد و از تجمع بخار در داخل باتری جلوگیری گردد. در صورتیکه این دریچه‌ها بنا به هر دلیلی مسدود شوند، بخار اسید در داخل باتری جمع شده و شرایط را برای انفجار باتری مهیا می‌سازد؛ لذا بایستی در هنگام نصب باتری به این نکته توجه نمود و باتری‌ها را طوری در کنار هم قرار داد و یا بست روی باطری را محکم نمود که این دریچه‌ها مسدود نشوند.

۴- عدم رعایت اصول سرویس و نگهداری باتری

سرویس و نگهداری باتری و سیستم شارژ آن با توجه به مواردی که در قبل به آن اشاره شد بایستی در دوره‌های زمانی مناسب به دقت انجام پذیرد، بخصوص باتری‌هایی که Sealed نیستند و نیاز دارند تا سطح آب باتری آن‌ها کنترل شود تا لایه‌های سربی باتری، درون آب اسید قرار داشته باشند و همچنین قطب‌های باتری و سرباتری که به آن متصل می‌باشند تمیز باشند و به اصطلاح سولفاته نباشند. بدیهیست رعایت این موارد عمر مفید باتری را افزایش خواهد داد.

۵- عدم کیفیت و مرغوبیت باتری‌های تولید شده

همیشه یکی از موارد حائز اهمیت، مرغوبیت کالاست که بایستی در هنگام خرید مورد توجه قرار گیرد. البته مرغوبیت بیشتر، هزینه بیشتر را در بر خواهد داشت که در مکان‌های حساس این هزینه به صرفه خواهد بود.

منبع :

جام جم آن لاین


نوشتن کتاب 10 سال با فناوری اطلاعات

بی پولی موجب افسردگی می شود

عادت کرده بودیم سر ماه نشده بود ، پول توی حساب بانکی مون بود یا نهایت اول ماه پول در حسابمون بود. اما الان این طور نیست و سر ماه پول توی حساب نیست . چه قدر بی پولی سخته. تازه اگر فرزندی داشته باشی که مدرسه بره و کلی خرج و هزینه هم اون داره .از همه بدتر اگر فصل تابستان باشه . چون باید هزینه های استخر و مخارج تفریح بچه و خانواده را تامین کنی . هر جا هم بری پول نداشته باشی ، خوش نمی گذره بهت . مسافرت هم بری که بدتر . باید پول بنزین ، عوارضی اتوبان ، صبحانه ، ناهار و شام و هزینه اجاره ویلا یا خانه را هم در نظر بگیری . حال اگر دسته جمعی برید که دیگه نگو . باید مادر خرج بشی و هزینه ها را پرداخت کنی و آخر سر از یکی مثل خودت بدتر با منت بگیری . چون اون هم شرایط بهتر از تو نداره و از سر ناچاری یا بیخیالی اومده مسافرت و اگر درآمد یا کاسبی خوب بود نمی اومد مسافرت .

خلاصه این جاست که افسرده گی میاد سراغ انسان . طفلک  همکاران عزیزم .نبودی ببینی چه قدر ناراحت بودند از اینکه حقوقشان دیر شده بود . تازه می فهمیدم اونایی که چند ماه حقوق نگرفته بودند  چه حس و حالی داشتند . مرداد 1398